U trendu

Volodin pozvao na zabranu rada MKS u Rusiji

MOSKVA – Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin smatra da je na teritoriji Rusije neophodno zabraniti delovanje Međunarodnog krivičnog suda (MKS).

„Neophodno je izvršiti izmene u zakonodavstvu koje zabranjuje bilo kakvu aktivnost MKS na teritoriji naše zemlje, kao i predvideti odgovornost za promovisanje i podršku MKS“, napisao je Volodin na Telegramu.

On je dodao da vrhovni komandant Ruske federacije treba da ima pravo da preduzme bilo koju akciju da zaštiti građane Rusije u slučaju da međunarodne strukture donesu odluke koje su u suprotnosti sa normama ruskog Ustava.

„Važno je organizovati rad na zaključivanju bilateralnih sporazuma sa prijateljskim zemljama koji predviđaju međusobno odbijanje saradnje i pomoći MKS“, dodao je Volodin.

Pretpretresno veće MKS izdalo je prošle nedelje nalog za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina i dečjeg ombudsmana Marije Lavove-Belove.

Sud ih, između ostalog, tereti za deportaciju dece iz Ukrajine.

Moskva ne priznaje nadležnost MKS i tvrdi da su ruske vlasti tu decu spasile od ukrajinskog granatiranja i izvele ih iz zone borbenih dejstava u bezbedna područja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar