Vučinić: Nema kraja bahatosti Đkanovića

PODGORICA – Poslanik u Skupštini Crne Gore i lider Radničke partije, koja je deo vladajuće koalicije, Maksim Vučinić, ocenio je danas da nema kraja bahatosti predsednika Mila Đukanovića, koji, kako navodi, „poslednje dane na protokolarnoj funkciji koristi protiv osiromašenih i obespravljenih radnika“.

„Osvedočeni dušman radničke klase u Crnoj Gori kao da je pod zakletvom da će na svakoj poziciji i u svakom trenutku raditi protiv nje. Nakon tri decenije pljačke državne i društvene imovine, u kojoj su najviše stradale fabrike i radnici koji su gradili ovu zemlju, njen predsednik i poslednje dane na protokolarnoj funkciji koristi protiv osiromašenih i obespravljenih radnika“, saopštio je Vučinić, prenele su podgoričke Vijesti.

On kaže da Đukanović, gradeći „neki novi antidržavni poredak, ne haje za kolateral svog poteza, i teško ugrožava prava desetine hiljada radnika“.

„Bahatosti odnarođenog predsednika nikad kraja. Jedino ostaje nedoumica da li želi da okonča svoju funkciju predsednika tako što će i drugi put odbiti da potpiše zakone, ili samo želi da izazove tenzije homogenizujući svoje biračko telo koje se polako, otkako je bez stega režima, osipa“, naveo je Vučinć.

Najveća tragedija u svemu tome su, ističe, problemi zaposlenih koji nemaju granske kolektivne ugovore koji će trajati sve vreme antidržavnih i antinarodnih manevara predsednika DPS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.