U trendu

Vučurović: DF stoji iza reči gradonačelnika Nikšića

PODGORICA – Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović poručio je danas da svi poslanici i funkcioneri tog saveza podržavaju gradonačelnika Marka Kovačevića i da stoje iza svega što je on rekao.

Protiv Kovačevića Više tužilaštvo u Podgorici podnelo je juče optužni predlog zbog navodnog kršenja rezolucije o Srebrenici, čime je, kako tvrde, gradonačelnik Nikšića počiono krivično delo širenja nacionalne i verske mržnje.

„Svi mi stojimo iza njega. Međutim, kriminalna hobotnica Mila Đukanovića, koja je još uvek prisutna u tužilaštvu, misli da može ponovo da progoni Srbe, ovog puta zbog izjava i stavova iza kojih stoje i naši glasači i čitavi srpski narod“, naveo je Vučurović.

Prevarili su se, ističe, svi koji su mislili da će Rezolucijom o Srebrenici i orkestriranim suđenjima ućutkati DF i srpski narod da govori istinu.

„Razobličavaćemo na svakom mestu laži i pokušaje da se satanizuje naš narod i njegova borba, kako je to krenulo u čitavom regionu. Preveliki smo mi narod da bi se povijali pred našim protivnicima u regionu“, istakao je Vučurović u tekstu za podgorički portal Borba.

I zato, poručio je takođe, neka se ne čude poslanici koji su glasali za rezoluciju o Srebrenici zbog neugodnosti koje doživljavaju na granici sa Srbijom, jer su tim činom pokušali da ponize Srbe i Srbiju i da nas proglase nečim što nikad nismo bili.

„Da ne pominjemo kakve su još sramne poteze povlačili iz DPS u odnosu na Srbiju i srpski narod“, naveo je.

Sa druge strane, ističe, u Crnoj Gori, njihovo tužilaštvo, kojim komanduje Milo Đukanović želi da kažnjava funkcionere DF zbog izgovorene reči.

Upozorio je da je hitno potrebna reforma sudstva i tužilaštva, kao i procesuiranje onih koji progone ljude zbog izgovorene reči.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.