U trendu

Vučurović: Ili Andrija Mandić u vladi ili novi izbori

PODGORICA – Poslanik NSD I DF-a Jovan Vučurović je kazao da Crna Gora više nema vremena za bilo kakve eksperimente i promašene projekte, kakav je bila ekspertska vlada, i politički subjekti parlamentarne većine su dužni da svoje kapacitete stave na raspolaganje narodu i preuzmu odgovornost za upravljanje zemljom.

Kako prenosi portal podgoričkog Dana, Vučurović je poručio da kao poslanik NSD i DF, kao jedan od osnivača NSD i stranke iz koje je nastao NSD neće glasati ni podržavati ni jednu vladu u kojoj ne bude predsednik te stranke Andrija Mandić.

Dodao je da zna da slično misle i sve njegove kolege.

NSD, kazao je, sigurno neće dozvoliti da im neko ruši stranku tako što će našem predsedniku Andriji Mandiću i NSD oduzeti ono što im je narod dao.

Podsetio je da je Nova srpska demokratija stranka sa najvećim brojem poslanika u parlamentarnoj većini, da ih je, kako ističe, tri puta više od poslanika koje ima GP URA.

„Varaju se svi koji misle da ćemo našu organizaciju, koju smo decenijama stvarali, predati na volju i odlučivanje bilo kome, a to posebno nećemo dozvoliti drugocrnogorskim tajkunima okupljenim oko koncerna Vijesti“, naveo je.

Istakako je da NSD i DF stoje čvrsto oslonjeni jedni na druge čekajući ili pošten dogovor ili nove izbore.

Poručio je da DF i NSD više neće dozvoliti neke nove improvizacije i političke avanture, kako je rekao, „drugocrnogorskih i drugosrbijanskih tajkuna“ koji nisu ni učestvovali u izborima, a želeli bi da sastavljaju vladu.

„Nije tajna da to rade prvenstveno zbog vlastite računice jer u vremenu kada su zgrtali bogastvo, dok je Crna Gora gladovala, mnogo toga je ‘zarađeno’ zahvaljujući određenim aranžmanima sa Milom Đukanovićem, a ne bi bilo za njih dobro da o tome govori neko u vladi ili, recimo, to temeljito istraži“, rekao je, između ostalog, Vučurović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.