Vučurović: Pokazano podaničko lice vrha CG vlasti

PODGORICA – Jovan Vučurović, poslanik opozicionog Demokratskog fronta i član Predsedništva NSD izjavio je danas da je poseta američkih senatora Crnoj Gori, osim što je obilovala skandaloznim izjavama, još jednom, kako kaže, pokazala podaničko lice vrha crnogorske marionetske vlasti.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, Vučurović konstatuje da je odavno „režim ponizio Crnu Goru, pa je i ova poseta iskorišćena da se demonstrira odsustvo dostojanstva i državničke odgovornosti kod predsednika, predsednika Skupštine i vlade“.

Vučurović primećuje da američki senatori očigledno nisu došli da razgovaraju sa državnicima i partnerima, nego da čuju raport i izvrše postrojavanje onih koji sprovode naloge iz određenih kancelarija američke duboke države.

„Naravno, niko od predstavnika crnogorske vlasti nije smogao hrabrosti da makar skrene pažnju senatoru Lindzi Gremu na njegove agresivne, uvredljive i bahate izjave i ispade. Jer, uobičajeno je da se, kada se dođe u drugu državu, pokaže minimum pristojnosti i poštovanja, ali on je ovde došao kao gazda, kao u neku koloniju kojoj izdaje naređenja i uputstva kako da se ponaša prema onima za koje je neko u SAD ili NATO procenio da su neprijatelji“, naveo je.

Neprihvatljivo je, kaže, da režim vodi politiku da su neprijatelji SAD ujedno i neprijatelji Crne Gore, jer bi onda imali vrlo sužen krug prijatelja.

„Većinska Crna Gora sigurno nije neprijatelj Rusije, kao što je to ‘naredio’ senator Grem, a podržali crnogorski ‘državnici’. A posebno je opasno kada se poltronski odobravaju napadi ovoga ‘jastreba’ na DF, i otvorena pretnja da u CG treba poraziti snage koje su bile protiv ulaska CG u NATO, što je jasno mešanje u naše unutrašnje odnose“, naveo je Vučurović.

Smatra da se ponovo pokazuje da se Crnom Gorom upravlja iz nekoliko stranih centara, kao što je iz tih centara dirigovan i nasilni ulazak naše zemlje u NATO -bez referenduma.

Uostalom, ističe, NATO se priprema da u vojne poligone pretvori neke važne delove Crne Gore, a crnogorski režim na to samo može da klima glavom i povije uši.

„Eto dokle je dovela marionetska politika, politika odricanja od tradicionalne Crne Gore i svojih predaka.
Ključno pitanje za Crnu Goru je kako u njoj poraziti agenturu CIA, Mi6 i drugih zapadnih struktura NATO, koji rade protiv interesa tradicionalne Crne Gore i građana koji žive na ovom prostoru“, naveo je.

Ti, kako kaže, sorošoidi zadaju velike probleme svima u CG, jer pokušavaju da ovde uspostave civilizacijske ,,domete“ koji su neprikladni i suprotni hrišćanskim vrednostima.

Vučurović poručuje i da u politici ništa nije slučajno, pa ni ovaj dolazak, lobiranje, a što se tiče „crnogorskog režima plaćanje je obavezno“.

„DF želi saradnju i sa istokom i sa zapadom, naročito sa istorijskim saveznicima, ali na principima partnerstva i dijaloga, a ne služenja, izdaje, predaje i prodaje“, zaključio je Vučurović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.