U trendu

Vučurović: Popis stanovništva će biti održan

PODGORICA – Popis stanovništva će biti održan i građane niko neće sprečiti da se izjasne o svim najvažnijim pitanjima, izjavio je za podgorički portal Dan poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o popisu stanovništva je završena, kazao je Vučurović i videćemo uskoro kada će biti održan i kojom će se dinamikom odvijati dalja procedura vezana za popis.

„Uglavnom, biće održan i građane niko neće sprečiti da se izjasne o svim najvažnijim pitanjima“, rekao je Vučurović.

Prema njegovim rečima, Crna Gora je jedina država u Evropi u kojoj postoje snage koje se protive održavanju popisa.

„To je verovatno fenomen i samo govori kakve su ovde nedemokratske, kriminalne i šovinističke opcije vladale do 30. avgusta prošle godine“, ukazao je Vučurović.

Čim su, ističe, izgubili poluge moći i ne mogu da kontrolišu procese, da ucenjuju, prete, kradu, onda su krenuli u opstrukcije, i svakako da će temeljna demontaža te poražene politike staviti tačku na tu destrukciju i sistem koji je trideset godina uništavao i pljačkao Crnu Goru.crnu Goru pozicionira tamo gde nikada nije bila.

„Vrlo je glupo i naivno ako Milo Đukanović i njegova partijsko-kriminalna organizacija misle da bi nekim odlaganjem popisa uspeli da spreče Crnu Goru da se vrati sebi i svom istorijskom identitetu, jer to je proces koji je nepovratan“, naveo je Vučurović.

Smatra da treba ignorisati predloge od prepoznatih DPS igrača koji zahtevaju da se iz popisa izostave pitanja vezana za etničku pripadnost, jezik i veroispovest.

Dodao je da snage kojih ima i u opoziciji, a i među nekim strankama vlasti, pričaju o demokratiji, a uplašene su od popisa.

„To je zakonska obaveza države na svakih deset godina, i tresu se od straha od pomisli da sa popisom propada projekat kojim su hteli da unište i uguše istorijsku i tradicionalnu Crnu Goru i da je pretvore u nekakav Montenegro. Uvek će Crna Gora biti jača od toga Montenegra“, rekao je Vučurović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.