U trendu

Vučurović: U slučaju novih napada na SPC, uslediće odgovor

PODGORICA – Izbor ministra odbrane Raska Konjevića za koordinatora rada Biroa za operativnu koordinaciju izazvalo je brojne reakcije u delu crnogorske javnosti, a poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović je nastalu situaciju nazvao morbidnom.

„Da u junu 2022. godine, neko iz stranke koja je godinama bila deo Đukanovićevog zločinačkog i mafijaškog režima, nakon svega bude postavljen na ovako važnu funkciju, jeste morbidna situacija….“, smatra Vučurović.

On tvrdi da onaj ko se odlučio za izbor Konjevića na ovu poziciju, u isto vreme kao da je hteo da ponizi premijera Dritana Abazovića.

Smatra da ne treba ni podsećati da Konjević dolazi iz političke strukture koja je jedan od glavnih promotera „montenegrinskog ekstremizma i antisrpstva, što ovoj situaciji daje posebnu dimenziju“.

„Svedoci smo da su (ministar spoljnih poslova Ranko) Krivokapić i Konjević za samo nekoliko meseci u ovoj i ovakvoj manjinskoj vladi uspeli da nametnu svoju ideologiju i da joj upravo daju ,boju’ onih koje smo porazili 30. avgusta. Ta činjenica će svakako biti značajna, jer nema sumnje da će neko takvog političkog bekgraunda pokušati da radi isto što i oni ekstremisti do 30. avgusta, posebno da pokrenu novi talas napada na srpski narod i SPC“, kaže Vučurović.

Ako do toga dođe, ističe, „biće im odgovoreno kako treba“.

„To neka budu sigurni i Konjević i Krivokapić, a i Đukanović“, kaže, između ostalog, Vučurović u intervjuu za podgorički portal IN4s.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.