U trendu

Vulić: Srpska je večna dok je Srba i to će tako biti i posle Kavazovića

BANJALUKA – Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je danas da politika treba da bude poluga za ostvarivanje razvoja i prosperiteta svakog društva, a nikako ne bi smela da upravlja verskim zajednicama, kao što je to slučaj sa Islamskom zajednicom u BiH.

„Islamska zajednica u BiH ima veoma loše predstavnike sa još lošijom retorikom. U njihovom slučaju jasno je da oni nisu predstavnici bošnjačkog naroda, već portparoli SDA i propagandisti njihove ratnohuškačke politike koja je BiH zavila u crno u proteklih 30 godina“, navela Vulić u izjavi za Srnu.

Naglasila je da je najnovija izjava poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića u kojoj poručuje Bošnjacima da „ukoliko institucije padnu kao 1992. godine, moraju biti spremni da brane zemlju i oružjem“ još jedna potvrda da je poglavar Islamske zajednice u BiH samo eksponent nazadne i retrogradne politike rigidnih i prevaziđenih politikantskih struktura i ideologije koja BiH gura u totalnu propast.

„Umesto da se Kavazović koji obavlja dužnost reisa bavi pomirenjem i širi ljubav pogotovo pred početak Ramazana, on poziva na neku famoznu odbranu BiH koja podrazumeva nestanak Republike Srpske“, navela je i dodala:

„Moram da ražalostim Kavazovića činjenicom da Republika Srpska niti je nastala niti će nestati voljom političkog Sarajeva nego voljom njenih građana. Srpska je večna dok je Srba i to će tako biti i posle Kavazovića i svih koji tako razmišljaju“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.