Z. obala: Nenaoružani Palestinac ubijen nakon pokušaja provale

JERUSALIM – Izraelska vojska je saopštila da je nenaoružani Palestinac na Zapadnoj obali ubijen nakon što je pokušao da provali u kuću, kada se potukao sa stražarem, prenosi AP.

Vojska Izraela je ovaj incident opisala kao teroristički napad, ali njen portparol nije mogao da objasni kako se došlo do takvog zaključka, budući da kod osumnjičenog nije pronađeno oružje, kao ni u njegovom automobilu.

On se potukao sa štražarem koji takođe nije bio naoružan, kada je upucan i ubijen od strane drugog stražara i treće osobe.

Incident se dogodio u malom mestu kojeg nema na mapama, a verovatnoje da predstavlja jedno od malobrojnih u kojima žive Jevreji, kako piše AP. Ova agencija navodi da izraelski zvaničnici gotovo uvek misle na napade koje su Palestinci počinili nad Jevrejima kada govore o terorističkim napadima.

Lider lokalnog veća u obližnjem palestinskom selu je preminulog identifikovao kao Haleda Nofala (34), oženjenog oca četvorogodišnjeg dečaka. On je rekao da je vojska upala u selo rano jutros i uhapsila njegovog oca, kao i da nema nikakve informacije o Nofaloj smrti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.