U trendu

Za dve sedmice u CG 17 odsto više zaraženih koronom

PODGORICA – Broj zaraženih za korona virusom u Crnoj Gori porastao je za 17 odstao za dve sedmice, ali je istovremeno za oko 30 odsto manji broj haospitalizovanih od zaraze, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Navode da korona virus u Crnoj Gori pokazuje nizak intenzitet aktivnosti, široku rasprostanjenost i blagi trend porasta.

„U poslednje dve sedmice beleži se porast u broju registrovanih pozitivnih slučajeva za oko 17 odsto, dok je broj hospitalizovanih slučajeva za oko 30 odsto manji“, navodi se u saopštenju.

Iz IJZ apeluju na građane, a posebno rizične grupe, osobe starije životne dobi, osobe sa problemima u imunom odgovoru i/ili sa hroničnim bolestima, da se obavezno vakcinišu, a ako već jesu, prime svoje ‘buster’, odnosno dodatne doze šest meseci nakon primovakcinacije ili primoinfekcije.

Neophodno je, kako su istakli, pridržavati se osnovnih epidemioloških mjera – nošenje zaštitne maske, naročito u zatvorenim prostorima, pravilne higijene ruku i držanje adekvatnog odstojanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar