U trendu

Za sada u trku za predsednika Crne Gore idu Mandić, Spajić i Vukšić

PODGORICA – Za predsedničke izbore, koji će u Crnoj Gori biti održani 19. marta, do sada su prijavljena tri kandidata – Andrija Mandić, predsednik NSD i jedan od lidera Demokratskog fronta, Milojko Spajić lider Pokreta Evropa sad i Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić.

Rok za podnošenje kandidatura je do 26. februara u ponoć.

Lider Demokrata Aleksa Bečić sinoć je saopštio da će i njegova partija imati svog kandidata, ali ne isključuje mogućnost da podrže i kandidata PES-a Spajića.

Partijski organi partija članica DF-a juče su podržali Mandića, koji je, kako je saopšteno iz Nove, poručio da veruje u pobedu i da očekuje podršku svih građana Crne Gore.

”Ovo je bitka za pomirenje, ovo je bitka svih koji ne žele da Crna Gora bude zarobljenik mafije, kao i onih stranih adresa koje ne misle dobro našoj državi. Moramo da vratimo centar odlučivanja o budućnosti ove zemlje u Crnu Goru. Pozivamo sve građane koji žele da ova država krene napred i izađe iz mržnje i podela da budu zajedno sa nama na putu pobede”, kazao je Mandić.

Kandidaturu Mandića podržali su Demokratska narodna partija, Pokret za promjene i Radnička partija.

Gostujući na TVCG, Spajić je rekao oni imaju najveće šanse da pobede na predsedničkim izborima i da je važno da država ne sklizne u ‘90. godine.

Dodao je da PES podržava stav Demokrata za koje kaže da mogu da imaju kandidata i to tako što će podržati njega. “To može biti zamajac i stub za buduće delovanje tog bloka koji će, ubeđen sam, pobediti na predstojećim izborima”, naveo je Spajić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar