U trendu

Za ujutru odložen let Navaljnog za Nemačku

OMSK – Let kojim teško bolesni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni treba da bude prebačen u Nemačku radi lečenja, odložen je do sutra ujutru zbog zahteva nemačkog sindikata avio-prevoznika, saopštila je pres-služba ministarstva zdravlja regiona Omska.

„Na zahtev nemačkog lekarskog tima, let će biti odložen za 22. avgust ujutru. To se objašnjava zahtevima nemačkih sindikata avio-prevoznika koji reguliše uslove rada avionskog osoblja. Piloti moraju da se odmore pre dugog leta“, navedeno je u saopštenju, prenosi TAS S.

Kako se dodaje, sva neophodna dokumenta su pripremljena pošto je odlučeno da Navaljni bude prebačen na kliniku u Nemačku, na zahtev njegove porodice.

Julija Navaljna potpisala je dokument kojim se traži njegovo prebacivanje i u kojem je upozorila na moguće pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja tokom leta.

Navaljnom je pozlilo na letu iz Tomska ka Moskvi, a njegova portparolka Kira Jarmiš izjavila je da je avion zbog toga prinudno sleteo u Omsk, kao i da je on možda otrovan.

Supruga ruskog opozicionog političara zatražila je od ruskog predsednika Vladimira Putina da dozvoli da on bude prebačen iz bolnice u Sibiru u Nemačku kako bi mu se pružila zdravstvena pomoć, što je i urađeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.