U trendu

Zagreb: Deo demonstranata hoće u HRT, sprečava ih policija

ZAGREB – Više hiljada ljudi prisustvovalo je danas poslepodne u centru Zagreba najvećem okupljanju protiv kovid potvrda, a neki od njih uputili su se po završetku protesta do zgrade HRT-a gde ih je dočekala interventna policija, koja ih je sprečila da uđu u zgradu.

Protest je počeo u 16 sati na Trgu bana Jelačića gde su se slile dve povorke koje su oko 15 časova uz pratnju policije koja je prekidala saobraćaj krenule s Trga Francuske republike i Trga žrtava fašizma, a završen je oko 17.30, kad su organizatori pozvali okupljene da se mirno raziđu.

Ali deo demonstranata, nih oko sto, umesto da se raziđu zaputio se do zgrade HRT-a gde su tražili razgovor s čelnim ljudima i uključenje u program HTV-a, a policija im je sprečila ulaz u zgradu.

Tokom skupa na centralnom zagrebačkom trgu nisu primiećeni veći incidenti, ali je napadnut televizijski reporter hrvatskog RTL-a, novinarki Al-DŽazire grupa demonstranata otela je mikrofon, a ekipi televizije Nova su upućene verbalne uvrede, preneo je Indeks.hr.

Govornici, koji su se smenjivali na bini, su upozorili da kovid potvrde predstavljaju pocetak otvorenog totalitarizma i poručili da nema te zaraze koja može da ugrozi Hrvatsku kao zaraza korupcijom i kriminalom u kojima grca vlast.

Okupljeni su izneli svoje zahteve za ukidanjem kovid potvrda, tvrdeći da se građani koji ih ne poseduju ,protivustavno i protivpravno isključuju iz društvenog života i onemogucuje im se odlazak na posao, studiranje i osnovno ustavno pravo na rad.

U Zagrebu su se i proteklih dana održavali skupovi protiv kovid propusnica i drugih mera za suzbijanje korone, kao i u još nekim hrvatskim gradovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar