U trendu

Zaharova: Nadamo se da će zdrav razum pobediti u Moldaviji

MOSKVA – Moskva poziva Kišinjev da se uzdrži od koraka koji nanose štetu bilateralnim odnosima, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nakon što je Moldavija zabranila da se emituju ruski televizijski kanali.

„Parlament Moldavije usvojio je 7. aprila izmene i dopune kodeksa audio i vizuelnih medijskih usluga. One predviđaju zabranu emitovanja programa i filmova snimljenih u zemljama koje nisu ratifikovale Evropsku konvenciju o prekograničnoj televiziji, uključujući Rusiju“, navela je Zaharova.

Prema njenim rečima, poslanici su 14. aprila usvojili amandmane na Zakon o prekršajima kojima se izriču novčane kazne ili popravni rad za upotrebu simbola „vojne agresije“, kao što su zastave i trake u boji, simboli, značke i drugo.

Među njima se našla i crno-narandžasta dvobojna Georgijevska lenta, rekla je Zaharova i dodala da se očekuje da će predsednik Moldavije uskoro potpisati te amandmane.

„Nadamo se da će zdrav razum pobediti i da će se moldavska strana uzdržati od koraka koji narušavaju odnose sa Rusijom“, naglasila je ona.

Prema njenim rečima, poslednji koraci Moldavije su u suprotnosti sa izjavama njenih lidera o njihovoj posvećenosti neutralnom statusu zemlje i partnerstvu sa Rusijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar