Zaharova: Neprijateljske odluke Poljske, Nemačke i Švedske

MOSKVA – Odluke Varšave, Berlina i Stokholma o proglašenju trojice ruskih diplomata personama non grata su neutemeljene i neprijateljske, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Današnje odluke Poljske, Nemačke i Švedske upravo su neutemeljene, neprijateljske i deluju kao nastavak niza akcija koje je Zapad preduzeo u odnosu na našu zemlju, a koje mi kvalifikujemo kao mešanje u unutrašnje poslove“, rekla je ona, preneo je TAS S.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova nazvalo je ranije danas nepravdenim i neprijateljskim potezom odluke Nemačke, Poljske i Švedske da proteraju ruske diplomate iz tih država, preneo je Interfaks.

Nemačka, Švedska i Poljska proterale su troje ruskih diplomata u znak odmazde zbog odluke Rusije prošle nedelje da protera troje diplomata Evropske unije, preneo je Rojters.

Rusija je, naime, u petak proterala diplomate iz Nemačke, Poljske i Švedske jer su, kako navode, prisustvovali nedozvoljenim skupovima podrške uhapšenom ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.