U trendu

Zaharova o zahtevu za zabranu rad ruskih medija u Srbiji i Kosovu

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su apsurdne izjave izvestioca EP za Srbiju Vladimira Bilčika o sankcionisanju RT Balkan i Sputnjika.

„Situacija oko ukidanja ruskih medija je dovoljno apsurdna, sve te izjave govore same za sebe. Oni više ništa ne skrivaju, oni o tome otvoreno govore.  Mi smo ranije zaista pokušali da skrenemo pažnju na dvojne standarde i licemerje“, rekla je Zaharova za RT Balkan.

Odbor za spoljne poslove Evropskog parlamenta (AFET) usvojio je juče Bilčikov izveštaj i kompromisne amandmane na izveštaj o Srbiji u kome se ona poziva da se uskladi sa odlukom Saveta o obustavljanju radiodifuznih aktivnosti RT Balkan i Sputnjika.

Na pitanje da prokomentariše izbore u opštinama severu Kosova, Zaharova je odgovorila da Priština nastavlja da zaoštrava situaciju i dovodi dijalog sa Beogradom u ćorsokak.

„Opštinski izbori dodatno su istakli pogubnost zapadne politike u regionu. Samovolja, diskriminacija i etničko čišćenje ne mogu dovesti do mira i harmonije. Veza između SAD i EU, nesposobna da prevaziđe okorelo srbofobično ponašanje, gura tzv. Kosovo dublje u krizu“, poručila je.

Ona je dodala da su izbori 23. aprila „još jedan dokaz zanemarivanja prava srpskog stanovništva“ i da su, uprkos bojkotu srpske većine „održani pod pritiskom Zapada“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar