U trendu

Zaharova: Oštro cemo odgovoriti na ohrabrivanje napada

MOSKVA – Rusija će oštro odgovoriti na dalje pokušaje da se ohrabre ukrajinske oružane snage da napadnu ruske vojne objekte, upozorila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Ovakva vrsta kriminalne akcije ukrajinskih oružanih snaga protiv Rusije ne može proći bez odgovora. Želeli bismo da Kijev i zapadne prestonice ozbiljno shvate saopštenja našeg Ministarstva odbrane da će dalji pokušaji da se podstakne Ukrajina da napadne ruske mete definitivno izazvati oštar odgovor Rusije“, navela je Zaharova, a prenosi TAS S.

Britanski ministar odbrane Ben Volas ranije danas je sugerisao da će Velika Britanija isporučiti Ukrajini oružje, koje bi moglo da pogodi ruske pomorske snage u Crnom moru.

on je kazao da bi bilo legitimno i da se na meti ukrajinskih snaga nađe ruska logistika, ali je naveo da je malo verovatno da će u tom slučaju koristiti britansko oružje, prenosi Rojters.

Ranije je zamenik britanskog ministra odbrane DŽejms Hipi izjavio da Ukrajina ima zakonsko pravo da napada vojne mete u Rusiji kako bi poremetila logistiku ruskih Oružanih snaga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.