U trendu

Zaharova: Proveriti ukrajinski trag u ubistvu Dugine

MOSKVA – Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas, povodom pogibije ruske novinarke i politikologa Darje Dugine, da ukoliko nadležni organi potvrde ukrajinski trag u njenom ubistvu, onda postoji politika državnog terorizma koju sprovodi Kijev.

„Ruski organi istražuju smrt Darje Dugine. Ako se ukrajinski trag potvrdi, a ovu verziju je izneo lider DNR Denis Pušilin, a to moraju da provere nadležni organi, onda je reč o politici državnog terorizma koju sprovodi kijevski režim“, napisala je na Telegramu Zaharova, prenosi agencija TAS S.

Ruski Istražni komitet saopštio je da podaci do kojih se došlo u istrazi pokazuju da je zločin u kojem je poginula Darja Dugina bio ranije planiran i naručen, prenela je RIA Novosti.

Utvrđeno je da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sedišta vozača.

„Darja Dugina koja se nalazila za volanom poginula je na licu mesta“, navedeno je u saopštenju.

Trenutno istražitelji, uz učešće stručnjaka iz Glavne uprave za sudsku medicinu Ruskog istražnog komiteta, nastavljaju da vrše uviđaj na mestu ubistva.

Dugina je bila ćerka uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina koga prozapadni mediji nazivaju „Putinovim mozgom“, a u trenutku pogibije bila je u automobilu svog oca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.