U trendu

Zaharova: SAD postavljaju temelje za novu provokaciju

MOSkVA – Pisanja američkih medija da bi Rusija mogla da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini nagoveštavaju da Vašington priprema informativni temelj za novu provokaciju, ovog puta apokaliptičnu, ocenila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je na Telegramu navela da su nedavno tri američka medija spekulisala o tome „kada će, kako i zašto Rusi baciti bombu“, prenosi TAS S.

„Sve ovo navodi na razmišljanje da možda SAD postavljaju informativni temelj za još jednu provokaciju. Ovog puta apokaliptičnu“, navela je Zaharova.

Ona je ocenila i da SAD optužuju Rusiju da bi mogla da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini kako bi zaplašile sopstveno stanovništvo, dodaje Sputnjik.

Zaharova je naglasila da Rusija nijednom nije pretila nikakvim nuklearnim oružjem, već je, naprotiv, upozoravala sve stane na slične neodgovorne korake.

„Stalno optužujući Rusiju da bi, navodno, mogla da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini, Amerikanci ostvaruju čitav niz ciljeva, a jedan je očigledan – da zaplaše sopstveno stanovništvo“, napisala je Zaharova na Telegram kanalu.

Ona je ocenila da SAD sistematski pokušavaju da proizvode lažne vesti o tome da šef ruske diplomatije Sergej Lavrov preti upotrebom oružja za masovno uništenje, a prenosi Sputnjik.

„Nije im uspelo. Lažne vesti su operativno osporene“, navela je Zaharova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar