U trendu

Zaharova: Sanel se pridruzio rusofobičnoj kampanji

MOSKVA – Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da se francuski brend Šanel, odbijanjem da proda torbu Ruskinji u tržnom centru u Dubaiju, pridružio, kako je navela, „rusofobičnoj kampanji ukidanja Rusije“.

Zaharova je, reagujući na tvrdnju ruske državljanke da joj u tržnom centru u Dubaiju nisu hteli da prodaju torbu Šanel dok ne potpiše da je neće odneti u Rusiju i nositi u svojoj zemlji, podsetila na tvrdnje o povezanost Koko Šanel sa nacistima tokom Drugog svetskog rata, prenosi RIA Novosti.

„Navodno, postoji uredba unutar mreže butika koja obavezuje kupce Šanela da potpišu da neće unositi robne marke kupljene u inostranstvu u Rusiju. Očigledno je da su oni koji upravljaju nasleđem ‘Velike Koko’ na taj način odlučili da se pridruže rusofobičnoj kampanji ‘ukidanja’ Rusije“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Postavljajući pitanje kakve veze ima, kako je navela, „antifašistička operacija Rusije“ i francuska modna kuća, Zaharova tvrdi da je tokom Drugog svetskog rata Koko Šanel bila „saradnica i agentica Trećeg rajha“.

Koko Šanel je uvek negirala da je sarađivala sa nacistima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.