U trendu

Zaharova: UKR spremaju provokaciju u Severodonjecku

MOSKVA – Ukrajinski nacionalisti spremaju provokaciju, planiraju da miniraju tenkove sa toksičnim hemikalijama u fabrici u Severodonjecku i zadrže radnike i civile na njenoj teritoriji, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Da pogledamo šta se zaista sprema. U pripremi je još jedna provokacija ukrajinskih nacionalista, a to je miniranje rezervoara sa toksičnim hemikalijama u fabrici Azot u Severodonjecku na teritoriji LNR i pritvaranje više od 1.000 radnika fabrike i lokalnog stanovništva u njenim podzemnim objektima“, poručila je Zaharova, prenosi agencija TAS S.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova rekla je da Rusija registruje sve ratne zločine koje je počinila ukrajinska vojska, kao i da će svi počinioci odgovarati.

Takođe, kako je navela, ukrajinske snage nastavljaju da granatiraju naselja Donbasa, raspoređuju vatrene položaje u stambenim zgradama i koriste civile kao živi štit.

„Sve ove ratne zločine registruju istražni organi republike Rusije i Donbasa. Oni će biti detaljno istraženi, a počinioci će biti kažnjeni“, poručila Zaharova.

Istakla je da je ta taktika živih štitova postala „vizit karta ukrajinskih snaga“.

Poručila je i da će Moskva odgovoriti na odluku Francuske da zabrani neke ruske televizijske kanale.

„Ministarstvo spoljnih poslova reagovaće na takve akcije i na to će uslediti odgovor“, rekla je Zaharova novinarima, ne navodeći više detalja, prenosi agencija Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar