U trendu

Zaharova: Uredba o prodaji konfiskovane ruske imovine je „potpuna pljačka“

MOSKVA – Odluka ukrajinskih vlasti da usvoje uredbu kojom se reguliše prodaja zaplenjene ruske imovine u toj zemlji je potpuna pljačka, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Pod plaštom poboljšanja stanja u zemlji, koje su, inače, sami izazvali, kijevski režim se bavi eklatantnom pljačkom, nadmašujući čak i svoje zapadne mentore, koji uzalud pokušavaju da smisle neku pravnu formulu za prisvajanje ruske imovine“, rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, režim ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog se ponaša na sličan način kao i nacistička Nemačka.

„Nacistička Nemačka je aktivno pljačkala, oduzimajući drugima imovinu i bogatstvo u evropskim zemljama i u Sovjetskom Savezu. Nije im bilo stalo do legalnosti. Na sličan način se sada ponaša i režim ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog“, dodala je Zaharova.

Ocenila je da „ni mali deo pokradenih sredstava neće biti potrošen za potrebe prosečnih Ukrajinaca, koji se žrtvuju za geopolitičke ambicije Zapada i pohlepne težnje kijevskih lidera“.

Ukrajinski premijer Denis Šmigal najavio je u petak da će ukrajinske vlasti organizovati aukcije za prodaju konfiskovane ruske imovine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.