U trendu

Zaharova: Vatikan se izvinio Rusiji zbog papinih komentara

VATIKAN – Rusija je primila zvaničnu izjavu Vatikana u kojoj se izvinjava zbog papinih, kako se navodi, rasističkih izjava na račun Čečena i Burjata, tako da je sa tim incidentom gotovo, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Kako je prenela, u saopštenju se posebno navodi da Sveta stolica poštuje sve narode Rusije, njihovo dostojanstvo, veru i kulturu, kao i druge narode sveta, prenosi TAS S.

„Sposobnost da se priznaju greške sve je ređa u savremenoj međunarodnoj kommunikaciji. Ovaj gest pokazuje da iza poziva Vatikana na dijalog stoji namera da se u dijalogu saslušaju svi sagovornici, i možemo reći da ovakav pristup izaziva iksreno poštovanje“, ocenila je Zaharova.

Ona je navela da Rusija smatra incident „završenim“ i izrazila uverenje da će Rusija i Vatikan nastaviti sa, kako je rekla, konstruktivnom saradnjom.

TAS S podseća da je Papa u intervjuu za američke medije rekao kako su „najokrutnije one trupe koje nisu etnički ruske, ali baštine rusko nasleđe, poput Čečena i Burjata“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.