Zaleđeni Nijagarini vodopadi (video)

Delovi vodopada reke Nijagare koji se nalaze u saveznoj američkoj državi Njujork, na granici SAD i Kanade, zaledili su se tokom vikenda pošto su se prošle nedelje temperature u tom delu Amerike spustile na minus 18 stepeni.

Svetski mediji pišu da su turisti koji su se juče zatekli na vodopadima fotografisali velike komade leda kako plutaju rekom, a oblaci pare i duga bili su atrakcija tokom celog dana na zubatom suncu.

Premda se na nekim fotografijama čini da su se vodopadi potpunosti smrzli, voda nikada ne prestaje da teče uprkos ekstremno hladnom vremenu, a velike ledene površine na reci su zabeležene i tokom 2014. i 2015, kada je područje zahvatio polarni vorteks.

Poput mnogih američkih država i državu Njujork je u poslednje dve nedelje zahvatio ledeni talas hladnoće, a sneg se na tom području očekuje i idućih dana.

Poslednji put ovakvi prizori na Nijagarinim vodopadima viđeni su 2017. godine, kada je u tom delu države palo više od pola metra snega, a vodopad i okolna područja bili su okovani ledom.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.