U trendu

Zamenica ukrajinskog ministra: U Azovstalju ima jos ljudi

KIJEV – Operacija spasavanja čeličane Azovstalj biće gotova tek kada svi „branioci Marijupolja“ budu evakuisani na teritorije pod ukrajinskom kontrolom, kaže zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maliar.

„I dalje je mnogo ljudi u Azovstalju i nastavljamo pregovore kako bismo ih izvukli odatle“, rekla je Maliar za Bi-Bi-Si.

Ona je naglasila da je reč o osetljivoj operaciji i upozorila da bilo kakva naredba može da bude opasna za živote ljudi.

Maliar tvrdi da su pozivi političara u Moskvi da se pojedinci koji su izvedeni iz čeličane izvedu na suđenje za ratne zločine „najverojatnije upućeni zbog domaće propagande u Rusiji“.

„Pregovori su i dalje u toku i nadamo se pozitivnom rezultatu“, poručila je Maliar.

Ona je prethodno rekla da Ukrajina čini „sve moguće i nemoguće“ kako bi spasila preostale borce zarobljene u čeličani Azovstalj u Marijupolj.

Maliar je navela da Kijev zna koliko se još vojnika nalazi u čeličani, ali je naglasila da je to „osetljiva informacija“.

Do sada je 264-oro boraca, od kojih su mnogi teško ranjeni, prebačeno u oblasti koje su pod kontrolom proruskih snaga, preneo je Bi-Bi-Si.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar