U trendu

Zanijeri postao jedan od direktora IFIMES

LJUBLJANA – Bivši generalni sekretar OEBS Lamberto Zanijeri, imenovan je za direktora Evromediteranske diplomatije i interkulturalna pitanja EDIA Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije IFIMES.

Tu funkciju, kako se navodi u saopštenju IFIMES dostavljenom Tanjugu, od 2016. do 2020. obavljala je nadvojvotkinja Kamila Habsburg Lotringen.

Direktori IFIMES Zijad Bećirović i Bakhatjar Aljaf izjavili su da je dolaskom Zanijerija, koji je 2008. do 2011. bio specijalni predstavnik generalnog sekretara OUN na KiM, Institut dobio pojačanje, iskustvo i entuzijazam koji će dati novi zamah u delovanju IFIMES.

„Činjenica da je Zanijeri službovao na Balkanu (2008-2011), a u dva uzastopna mandata kao generalni sekretar rukovodio OEBS (2011-2017) i bio visoki komesar za nacionalne manjine OEBS (2017-2020) od neprocenjivog je znacaja za naš institut“, navodi se u saopštenju.

Šef IFIMES u Becu Anis Barjaktarević tom prilikom je istakao znacaj Evromediteranske zone kao regije koja je izvorište civilizacija i naglasio da je interkulturalna saradnja jedan od ključnih izazova modernog sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.