U trendu

Zarić: U kontaktu smo sa državljanima SRB, oni su dobro

TIRANA – Građani Srbije koji se nalaze u Albaniji nisu povređeni u zemljotresu jačine 6,4 stepena koji je jutros pogodio Albaniju, rekao je za Tanjug ambasador Srbije u Albaniji Miroljub Zarić.

On je naveo da u Albaniji trenutno živi oko 20 državljana Srbije, sa kojima je ambasada u kontaktu, i da su svi oni dobro.

„Ovde je i oko 100 poslovnih ljudi na međunarodnom sajmu i niko od njih nije povređen, samo su malo uznemireni“, rekao je Zarić i dodao da za sada nema saznanja da su među žrtvama i drugi strani državljani.

Prema njegovim rečima, prema zvaničnim podacima stradalo je sedam osoba, oko 225 je povređeno i pričinjena je velika materijalna šteta, najviše u mestu Tuman.

On je dodao i da je prema informacijama albanskog seizmološkog zavoda, prvi zemljotres bio oko 3.50 sati, jačine 6,3 stepena, dok je drugi bio u 7.10 jačine između 6,4 i 6,5 stepeni.

Ambasador Zarić je kazao i da su zatvorene škole, u Tirani i Draču, kao i da je aerodrom u Tirani nakon zemljotresa bio zatvoren, ali da u ovom trenutku ne zna da li radi ili ne.

„Televizija je objavila da ima oštećenja na aerodromu“, rekao je Zarić Tanjugu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar