U trendu

Zastave na Beloj kući na pola koplja zbog smrti policajca

VAŠINGTON – Zastave na Beloj kući spuštene su na pola koplja po naređenju američkog predsednika Džoa Bajdena, povodom smrti policajca koji je poginuo sinoć u napadu na Kapitol hilu.

Bajden je u saopštenju naveo da su on i njegova supruga Džil slomljenog srca zbog smrti Vilijama Evansa koji je u policiji Kapitola proveo 18 godina, prenosi AP.

„Znamo kako je ovo bilo teško vreme za Kapitol, za sve koji tamo rade i koji ga štite“, poručio je Bajden.

On je izrazio zahvalnost policiji Kapitola i Nacionalnoj gardi što su brzo odgovorili na napad.

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi takođe je naredila se zastave spuste na pola koplja na zgradi američkog Kongresa.

Nepoznati napadač probio je juče automobilom barikade kod Kapitala, ubio jednog i ranio drugog policajca, a iz policije su za Si-En-En potvrdili da je napadač bio naoružan nožem i da su ga ubli policajci.

Američki mediji javili su kasnije da je napadač identifikovan kao pratilac grupe „Islamska nacija“, ali policija još nije potvrdila tu informaciju.

Kako piše „Njujork post“, osumnjičeni napadač je Noa Grin (25) iz Virdžinije, a sebe je opisivao na Fejsbuku kao „pratioca Farahana“, lidera grupe „Islamska nacija“ Luisa Farahana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.