U trendu

Zašto je reper zatvoren u Švedskoj Trampova preokupacija?

VAŠINGTON – Dok su oči sveta uprte u Iran i rastuće tenzije, američki predsednik Donald Tramp se intenzivno bavi slučajem repera A$AP Rokija koji je zatvoren u Švedskoj.

„Upravo sam imao jako dobar telefonski razgovor sa švedskim premijerom Stefanom Lofvenom koji mi je obećao da će se prema američkom državljaninu A$AP Rokiju odnositi fer. Ja sam ga, takođe, ubedio da A$AP neće pobeći i lično sam se zalagao za njegovu kauciju, ili alternativu…Naši timovi će nastaviti da razgovaraju i dogovorili smo se da ponovo razgovaramo u predstojećih 48 sati!“, poručio je Tramp na Tviteru.

Kako je ranije pisao Si-En-En (CNN), prva dama SAD Melanija Tramp i poznati reper Kanje Vest zatražili su od Trampa da se umeša u Rokijev slučaj, što je američki predsednik kasnije obelodanio na Tviteru.

U trenutku dok su iz Persijskog zaliva stizale vesti da je iranska Revolucionarna garda zaplenila britanski brod, Tramp je na Tviteru napisao: „Upravo sam razgovarao sa Kanje Vestom o zatvaranju njegovog prijatelja A$AP Rokija. Pozvaću veoma talentovanog premijera Švedske da vidimo šta možemo da uradimo da pomognemo A$AP Rokiju. Mnogo ljudi bi volelo da se ovo brzo reši!“, napisao je Tramp.

Kanje Vest je, inače, jedan od retkih poznatih ličnosti, afroamerikanaca, koja podržava Trampa.

Roki je uhapšen u Švedskoj početkom jula ove godine zbog incidenta koji se dogodio nakon koncerta u Stokholmu 30. juna.

Reper i njegova pratnja navodno su prebili, išutirali i isekli jednog muškarca razbijenim flašama.

Sudije su procenile da bi A$AP Roki mogao da pobegde iz Švedske, te mu je izrečena mera pritvora dok istraga traje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.