Zatvorena biračka mesta u Doboju i Srebrenici

DOBOJ – U Doboju i Srebrenici večeras u 19 časova zatvorena su biračka mesta na ponovljenim lokalnim mestima.

Kako je saopštila Centralne izborne komisije (CIK) BiH, do 16 časova u Srebrenici je izašlo 38,96 odsto birača, a u Doboju 46,68 odsto, navodi se u saopštenju .

Informacija o ukupnom odzivu birača biće objavljena nakon zatvaranja biračkih mesta, večeras oko 21, dok će prvi, preliminarni rezultati biti poznati oko ponoći, prenosi portal Klix.ba.

Današnji ponovljeni izbori za gradonačelnika Doboja i skupštinu grada Doboja sprovodi se na 89 biračkih mesta, a izbori za načelnika opštine Srebrenica i skupštinu opštine Srebrenica na 28 biračkih mesta (26 redovnih biračkih mesta, plus dva biračka mesta u Gradačcu i Živinicama za glasanje birača u odsustvu), prenosi RTRS.

Centralna izborna komisija poništila je izbore u Doboju i Srebrenici u novembru prošle godine zbog brojnih nepravilnosti.

Stranke ujedinjene u inicijativu „Moja adresa: Srebrenica“ su ukazivale na probleme u izbornom procesu, pogotovo kada je reč o glasanju poštom, a upravo iz straha da će nepravilnosti biti ponovljene, odlucili su da bojkotuju izbore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.