U trendu

ZAvršen antivladin protest na Cetinju

CETINJE – Na Cetinju je večeras šetnjom od Gradskog trga do Adžića krivine završen antivladin protest u organizacije grupe građana.

Kako je navedeno u najavi organizatora, građani su protestovali protiv „fašizacije i klerikalizacije crnogorskog društva“, prenosi RTCG.

Skupu su prisustvovali i predstavnici pojedinih opozicionih partija i sveštenstvo kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve na čelu sa Mirašem Dedeićem.

Demonstranti su pozvali sve kojima je, kako su rekli, „na srcu građanska, demokratska, slobodna, antifašistička i sekularna Crna Gora“, da se okupe na Cetinju i iskažu protest protiv onih koji su ih prošlog vikenda, kako kažu, „trovali suzavcima, tukli gumenim mecima, pendrecima, gađali šok bombama“.

Književnik Andrej Nikolaidis je sa građanima pozdravio pilote koji su odbili da voze helikopter u kojem su bili patrijarh Porfirije i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, prenose Vijesti.

Pozdravio je i „srpske saborce“ Sonju Biserko, Nenada Čanka i druge, premijeru Zdravku Krivokapiću je poručio: „Ako si naumio poniziti Cetinje ovđe živi Konan“, a potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću: „Čega se pametan stidi, time se Abazović i URA ponose“.

Tokom protesta policija je obezbjeđivala Cetinjski manastir, a i oko Biljarde je bila postavljena zaštitna ograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.