U trendu

Zelenski apelovao na međunarodne lidere zbog video snimaka odsecanja glava

KIJEV – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je danas međunarodne lidere da reaguju nakon što su društvenim mrežama pojavili video snimci na kojima se je prikazano obezglavljivanje ukrajinskih vojnika od strane ruskih snaga.

„Postoji nešto što niko na svetu ne može ignorisati. Kako lako ove zveri ubijaju. Ovaj video, pogubljenje ukrajinskog zarobljenika je snimak Rusije kakva jeste… Za njih ne postoje ljudi. Sin, brat, muž, nečije dete. Ovo je snimak Rusije koji samo pokušava da to učini novom normom,“ poručio je Zelenski u video obraćanju, koje prenosi Gardijan.

On je rekao da je takvih slučajeva bilo i ranije, kao što je masakr u Buči i da svi svetski lideri treba da reaguju, kao i da je „poraz terora neohodan.“

„Sada je potrebna akcija. A mi u Ukrajini moramo da se fokusiramo na liniju fronta što je više moguće. Pomozite koliko god je to moguće. Isterajte okupatora sa naše zemlje, “ istakao je Zelenski i naveo da je glavni cilj pobeda Ukrajine, poraz okupatora i osuda ubica.

„Večna pamjat svakome kome je ruski teror oduzeo život. Slava svima koji se bore protiv ovog zla. Slava Ukrajini,“ poručio je ukrajinski predsednik.

Prema pisanju londonskog lista, jedan video prikazuje obezglavljene leševe dva ukrajinska vojnika kako leže na zemlji pored uništenog vojnog vozila, dok se u pozadini čuje glas: „Ubili su ih. Neko im je prišao. Prišli su im i odsekli im glave.”

Drugi snimak, za koji se pretpostavlja da je snimljen u leto prošle godine, sudeći po izgledu lišća na snimku, prikazuje pripadnika ruskih snaga kako nožem odseca glavu ukrajinskom vojniku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar