U trendu

Zelenski ne veruje u pouzdanost pojedinih drzava i lidera

NJUJORK – Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da mu je teško da veruje u pouzdanost nekih zemalja i lidera nakon eskalacije rata u njegovoj zemlji.

Na pitanje novinara CNN da li smatra da li izjave koje svetski lideri koriste, koje se povezuju sa holokaustom sada deluju „šuplje“, on je kazao da ne veruje svetu.

„Nakon što smo videli šta se dešava u Ukrajini, mi – mislim da ne verujem u taj osećaj da treba da verujemo – nekim zemljama ili nekim liderima. Ne verujemo u reči. Posle eskalacije Rusije, mi ne verujemo našim susedima, ne verujemo u sve ovo“, istakao je on.

Predsednik Ukrajine je dodao da ne veruje čak ni u dokumentovana bezbednosna uveravanja i međunarodno pravo dok rat u Ukrajini besni, a Rusija je optužena za navodne ratne zločine.

„Čak ni ja ne verujem u dokumenta, jer imamo i Budimpeštanski memorandum – mislim da znate sve detalje. Za mene je to samo parče papira i ništa ne košta“, rekao je Zelenski.

U intervjuu CNN, Zelenski je kazao da njegova vera i uverenje leži u praktičnim, opipljivim naporima i ukrajinskom narodu.

„Mi samo verujemo u ugovorene, pragmatične stvari. Ako ste naši prijatelji ili partneri, dajte nam oružje, dajte nam ruku, dajte nam podršku, dajte nam novac i zaustavite Rusiju… Možete to da uradite ako ste prijatelj“, naglasio je predsednik Ukrajine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar