U trendu

Zelenski održao neformalni govor uz mnoštvo šala

KIJEV – Novi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je u jednom od svojih prvih pojavljavanja u javnosti od kako je inaugurisan na tu funkciju koristio šale i neformalan jezik u obraćanju učesnicima tehnološkog foruma, prenosi Rojters.

Kako ocenjuje britanska agencija, obraćanje glumca i komičara na tehnološkom forumu ukazuje na to da će se on i dalje pridržavati neformalnog stila koji je obeležio njegovu predsedničku kampanju.

Zelenski (41) je bez kravate sa povrnutim rukavima sakoa održao govor o inovacijama obraćajući se IT stručnjacima, među kojima su ga mnogi snimali svojim mobilnim telefonima.

„Iskreno, mnogo je lepše ovde nego u Bankovoj (predsedničkoj rezidenciji)…ovde ima pravih, živih ljudi“, kazao je Zelenski.

On je dodao da je ubeđen da IT stručnjaci koji učestvuju na forumu svakog dana stvaraju nove sjajne stvari.

„Vi stvarate te stvari, ali ih naše birokrate i političari apsolutno ne koriste. Čini se da živimo na različitim planetama – političari i ljudi koji se bave inovacijama“, kazao je Zelenski.

Zelenski, komičar bez ikakvog političkog iskustva, osvojio je 73 odsto glasova na predsedničkim izborima prošlog meseca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar