U trendu

Zelenski: Potrebno više od jednog sastanka sa RUS liderima

KIJEV – Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da veruje da će mu biti potrebno više od jednog sastanka sa ruskim rukovodstvom da bi se rešio ukrajinski sukob.

„Zalažem se za održavanje sastanka sa Rusijom što je pre moguće. Mislim da jedan sastanak nije dovoljan“, rekao je ukrajinski predsednik u intervjuu nacionalnim medijima, preneo je TAS S.

Ne mislim da možemo da se nađemo jednom i da se dogovorimo o svemu, jer ima mnogo pitanja, istakao je Zelenski.

„Za neke od njih još ne vidim da će pristati na našu opciju niti mi na njihovu opciju“, objasnio je on.

Zelenski je istakao da je Donbas jedno od pitanja.

„One (Rusija, samoproglašene Donjecka Narodna Republika i Luganska Narodna Republika) stalno traže da promene ovaj status, ali mi želimo takve sporazume da oni ljudi koji su tamo, koji sebe vide kao Ukrajince, treba da shvate gde žive, jer ne žive na ostrvu okruženom kopnom, već je to deo države“, rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik je rekao da DNR i LNR strahuju da bi Kijev ponovo mogao da pokuša da vojno zauzme Donbas i potvrdio da veruje da je takav scenario moguć.

„Oni (DNR i LNR) se plaše da budu odvojene republike, jer ako su odvojene republike, svesni su da Ukrajina može u određenom trenutku doći u odvojene republike. Može“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.