U trendu

Zelenski: Ukrajina će pobediti u ratu sa Rusijom

KIJEV – Ukrajina će pobediti u ratu sa Rusijom i neće ustupiti nijednu teritoriju, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obraćajući se povodom obeležavanja Dana pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

„Na Dan pobede nad nacizmom borimo se za novu pobedu. Put do nje je težak, ali ne sumnjamo da ćemo pobediti“, naveo je Zelenski u pisanom obraćanju, prenosi agencija Rojters.

Ukrajinski lider je rekao da su Ukrajinci slobodan narod koji se mnogo puta u istoriji borio za odbranu svoje zemlje i imao svoj „svoj put“.

„Danas vodimo rat na ovom putu i nikome nećemo dati ni parče naše zemlje i nikome nećemo dati ni komadić naše istorije“, poručio je Zelenski.

Takođe je rekao da su ponosni na njihove pretke koji su zajedno sa drugim narodima u antihitlerovskoj koaliciji pobedili nacizam, istakavši da neće nikome dozvoliti da prisvoji „ovu pobedu“.

„Ne postoje okovi koji mogu da vežu naš slobodni duh. Nema okupatora koji može da pusti koren u našoj slobodnoj zemlji. Nema osvajača koji može da zavlada našim slobodnim narodom. Pre ili kasnije mi pobeđujemo“, dodao je Zelenski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.