U trendu

Zelenski uručio orden Bajdenu

VAŠINGTON – Ukrajinski Predsednik Volodimir Zelenski uručio je ukrajinski vojni orden Krst zasluga američkom predsedniku Džozefu Bajdenu i tom prilikom je izrazio veliku zahvalnost na pomoći koju SAD pružaju Ukrajini.

Zelenski je tokom njihovog sastanka u Beloj kući uručio Bajdenu medalju za koju je rekao da ju je poslao ukrajinski kapetan kome je ona uručena za zasluge u borbama ukrajinske vojske u regionu Donbasa, prenosi Si-En-En.

„Jedan momak koji je zaista heroj me je zamolio da vam donesem nagradu koju je od dobio. On je veoma hrabar, a rekao je da je želi da je uruči veoma hrabrom predsedniku“, rekao je Zelenski.

Zelenski je prilikom dodele odlikovanja Bajdenu posebno zahvalio na velikoj podršci Ukrajini.

Bajden je na sastanku poručio Zelenskom da SAD podržavaju pravedan mir za Ukrajinu i ocenio da Ukrajina nastavlja da impresionira ceo svet.

Prethodno je Bajden ukrajinskog predsednika koji boravi u poseti SAD dočekao pred svojom rezidencijom u centru američke prestonice.

Ovo je prvo putovanje Zelenskog u inostranstvo od početka rata.

Zelenski je rekao danas da je doputovao u Vašington kako bi zahvalio SAD na pomoći u ratu protiv Rusije

„Danas sam u Vašingtonu da bih zahvalio američkom narodu, predsedniku i Kongresu na pomoći koja je Ukrajini preko potrebna. I takođe da nastavimo saradnju kako bismo se približili našoj pobedi“, napisao je Zelenski u objavi na društvenoj mreži Telegram.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar