U trendu

Žena podnela krivičnu prijavu protiv Kuoma

OLBENI – Žena koja je optužila guvernera Njujorka Endrua Kuoma da joj je pipao grudi u njegovoj kancelariji podnela je krivičnu prijavu protiv njega, saopštila je danas policija okruga Olbeni.

Prijava, koja je podneta u četvrtak, prvi je slučaj u kojem je jedna žena podnela zvanično prijavu predstavnicima zakona oko navodnog neprimerenog ponašanja Kuoma, javlja AP.

Šef policije okruga Olbeni Kreg Epl rekao je za Njujork post da je moguće da bi demokratski guverner mogao da bude uhapšen, ako istražitelji ili okružni tužilac utvrde da je počinio krivični prekršaj.

„Krajnji rezultat bi mogao da bude hapšenje, a na tužiocu je da procesuira slučaj. To što se zna ko je u pitanju neće imati uticaja, nećemo žuriti, ali ni odlagati slučaj“, dodao je Epl.

Kuomova pomoćnica koja je podnela tužbu, optužila ga je da joj je gurnuo ruku pod majicu i da ju je milovao kada su bili sami u prostoriji prošle godine.

AP dodaje da je nezavisna istraga koju je nadgledao državni tužilac Njujorka utvrdila da je Kuomo seksualno uznemiravao 11 žena, kao i da se osvetio jednoj od njih koja je izašla u javnost, a skupština ove američke države mu je dala rok do 13. avgusta da iznese dokaze u svoju korist ili da se suoči sa glasanjem o opozivu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.