U trendu

Žena uhapšenog italijanskog oficira: Špijunirao iz očaja

RIM – Italijanski mediji donose detalje špijunske afere nakon što su u sredu, na delu prilikom predaje tajnih dokumenata i koverte sa novcem, otkriveni italijanski mornarički oficir i ruski državljanin koji radi u ambasadi te zemlje.

Italijanski oficir Valter Biot je u protvoru i za špijunažu reskira zatvor do 15 godina, a dva radnika ruske ambasade, budući da uživaju diplomatski imunitet, nisu mogli biti uhapšeni, ali su proterani.

List “Fanpejdž” prenosi reči supruge uhapšenog oficira koja tvrdi da je njen muž sve to radio iz očaja, jer više nije mogao da podnese velike troškove kredita za kuću od 1.200 evra, izdržavanje četvoro dece i četiri domaće životinje.

„Nismo nista trošili na luksuz, samo na osnovne životne potrepštine, na prvom mest, za decu“, tvrdi supruga Klaudija Karbonara.

Prema njenim rečima, njen muž „nije glup, nije prodao ništa od važnih informacija, nije hteo da ugrozi državu, a Rusima je dao minimalno“.

Prema pisanju medija, italijanski oficir je za svaki predati dokumenat dobijao između 3.000 i 5.000 evra.

Neki mediji ironično primećuju da je “izdao državu za cenu jednog skutera”, a drugi, poput “Hafington posta” ističu “tajming” hapšenja oficira koga je već mesecima pratila policija.

Uhapšen je “na delu” kratko vreme nakon pošete američkog državnog sekretara Antoni Blinkena, koji je pohodio Evropu da bi ojačao Atlantski savez.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.