U trendu

Zenka: Nejasno da li će biti nove vlade

PODGORICA – Predsednik Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmed Zenka izjavio je da posle poslednjeg sastanka povodom formiranja crnogorske manjinske vlade, više nije toliko optimističan i da mu nije jasno da li će nove vlade biti.

Prema pisanju podgoričke Pobjede, Zenka je ocenio da je inicijativa Otvoreni Balkan „nož u leđa Crnoj Gori i njenom evropskom putu“.

Komentarišući deo Sporazuma koji podrazumeva konsenzus oko pitanja poput Otvorenog Balkana i Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Zenka kaže da se o tome mora razgovarati.

„To je tema koja zaslužuje da se priča o njoj. Moje lično mišljenje je da je inicijativa Otvoreni Balkan potpuno neprihvatljiva – to je nož u leđa Crnoj Gori i njenom evropskom putu. Ipak, mislim da treba da se razgovara, jer je tako najbolje za sve, pa ćemo onda izneti argumente za i protiv“, kaže Zenka i dodaje:

„Ja bih rekao zbog čega je to loše za Crnu Goru, neko bi rekao zbog čega je dobro, da se sučeljavaju argumenti pa na osnovu njih da svi odlučimo“.

Na pitanje da li su zadovoljni tokom pregovora o manjinskoj vladi i kada očekuje da će biti privedeni kraju, Zenka je kazao da mu više nije jasno ni da li će te vlade biti.

”Sada, nakon poslednjeg sastanka koji smo imali, nejasnoće su mi malo veće. Nisam više toliko optimističan. Vlada je trebalo koliko juče da bude formirana, kasnimo u svemu, a hoće li je i biti, sad mi nije više jasno”, odgovorio je Zenka.

Upitan ko je ili šta je kočnica u pregovorima, predsednik DUA ističe da to zasigurno nisu partije opozicije koje su pružile podršku mandataru Dritanu Abazoviću.

”Ne znam, znam da ja nisam. I znam da tokom naših susreta koje smo imali sa mandatarom i ostalim partijama sa kojima smo činili opoziciju ovih godinu i po dana, što se tiče nas 40, kod njih nisam video neki problem u vezi sa formiranjem nove vlade. A mandatar kako to zamišlja i hoće ne znam, on će sam, valjda ovih dana, dati konkretan odgovor hoće li biti ili neće biti vlade”, kazao je Zenka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar