U trendu

Zgrada Kongresa SAD opkoljena: Demonstranti upali (video)

Iako je zgrada Kongresa SAD zatvorena za posetioce od izbijanja pandemije, u ovom trenutku u Vašingtonu više hiljada Trampovih pristalica opkolilo je zdanje.

Oni su probili policijski kordon ispred glavnih stepenica na ulasku i ulaze u zgradu parlamenta.

U izveštaju CNN se navodi da se nikada pre nije dogodilo da demonstrantni ulaze u zgradu Kongresa i upozoravaju da je situacija izmakla kontroli i da demonstranti sprečavaju da se normalno odvija procedura potvrđivanja izborne pobede Džo Bajdena na predsedničkim izborima.

Policija raspoređuje dodatne snage i nastoji da situaciju vrati pod kontrolu.

CNN izveštava da se predsednik Tramp oglasio na svom Tviter nalogu jedan sat od eskalacije protesta svojih pristalica i upada u Kongres.

„Molim vas, podržite policiju i službe bezbednosti. Oni su istinski na strani naše zemlje. Ostanite mirni“, poručio je aktuelni američki predsednik.

Demonstranti upali u Kapitol

Obezbeđenje pištoljima sprečavalo upad u salu Senata

Obezbeđe u zgradi Kongresa moralo je da uperi vatreno oružje u demonstrante koji su došli pred vrata sale američkog Senata i pokušali da uđu. Nešto kasnije oni su uspeli da se probiju u salu Senata. Obezbeđenje je prethodno kongresmenima podelilo gas maske i oni su evakuisani iz zgrade Kongresa. Među njima su bili i aktuelni potpredsenik Majk Pens i novoizabrana potpredsednica Kamala Haris, prenosi CNN.

Upucana jedna od demonstrantkinja

Opkoljena zgrada Kongresa, policija koristi suzavac

Iako je zgrada Kongresa SAD zatvorena za posetioce od izbijanja pandemije, u ovom trenutku u Vašingtonu više hiljada Trampovih pristalica opkolilo je zdanje.

(Tanjug, B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.