U trendu

Zorin: Tela desetine UKR poginulih u Azovstalju nisu izvucena

KIJEV – Tela desetina ukrajinskih boraca. poginulih tokom opsade čelicane „Azovstalj“ u gradu Marijupolju, još čekaju na izvlačenje, izjavio je danas bivši komandant ukrajinskog puka Nacionalne garde „Azov“ Maksim Zorin.

On je rekao da je, prema uslovima nedavne razmene, oko 220 tela ubijenih u „Azovstalju“ već poslato u Kijev, ali „isto toliko tela još je ostalo u Marijupolju“, prenosi agencija Rojters.

„Nastavljaju se razgovori o daljoj razmeni, kako bi se sva tela vratila kući. Apsolutno sva tela moraju da budu vraćena i to je nešto na čemu ćemo raditi“, kazao je Zorin u video snimku objavljenom na svom Telegram kanalu.

Naveo je da je trećina poginulih pripadnika bataljona „Azov“, dok su ostali pripadnici granične patrole i mornarice, kao i policije.

„Pošto je većina tela bila u užasnom stanju, biće potrebno mnogo vremena da se svaka osoba lično identifikuje“, poručio je Zorin.

Dodao je da će DNK testiranje, uniforme i oznake vojnika da se koriste za identifikaciju.

Stotine ukrajinskih vojnika sakrivenih u čelicani „Azovstalj“ privedeno je u ruske pritvore sredinom maja, ali mnogi su ubijeni tokom ruskih napada na fabriku i grad Marijupolj, podseća britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.