U trendu

Zubar osuđen čim je objavljeno kako je izvadio zub pacijentu (video)

Američki stomatolog Set Lokhart optužen je zbog nemarnog tretmana pacijenta i to nakon što je na pacijentu vadio zub vozeći se na hoverboardu. Optužen je ne samo zbog ugrožavanja života druge osobe, već i zato što je izigrao državu za novčana sredstva.

Tridesetčetverogodišnji zubar iz Ankoridža u američkoj državi Aljasci osuđen je po svih 46 tačaka iznesenih protiv njega, prenosi UNILAD.

Kako se navodi u glavnoj optužnici, Lokhart je pacijentu pod anestezijom operacijom vadio zub, dok se istovremeno vozio hoverboardom. Čitav događaj je snimio, a zatim i objavio, što je prekršaj samo po sebi.

Stomatolog je snimak operacije prosledio svojim prijateljima, šaleći se da je reč o novom pristupu lekarskoj nezi. Nakon što je izvadio zub pacijentu, pobedonosno se otkotrljao svojim prevoznim sredstvom niz hodnik, smešeći se u kameru.

Njegov advokat se tokom suđenja izvinio u ime svog klijenta i istakao da je takvo ponašanje nedopustivo.

„Kada sam pristao da ga zastupam, uneo sam mu se u lice i rekao mu tačno šta mislim o njegovim postupcima“, priznaje advokat, prenosi Klix.

Povrh ove optužnice, Lokhartu se, između ostalog, sudilo i zbog pronevere novčanih sredstava koje pruža državna zdravstvena organizacija Aljaske u iznosu od 10.000 dolara. Pokazalo se da je zubar bespotrebno tražio skuplju vrstu anestezije o trošku građana koji plaćaju porez.

Suđenje je trajalo pet nedelja, a sudija se u epilogu osvrnuo na činjenicu da je sreća što je još neko bio prisutan, inače nikada ne bi posvedočili o zubarevom nepromišljenom ponašanju. Lokhartu će biti izrečena kazna krajem aprila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.