U trendu

Zukorlic u Frankfurtu: Ne odustajemo od borbe protiv kriminal

FRANKFURT – Skupom u Frankfurtu danas je nastavljena poseta delegacije Stranke pravde i pomirenja (SPP) dijaspori, u okviru koje je predstavljen predizborni program liste „Muftijin amanet“, a predsednik SPP Usame Zukorlić poručio je tom prilikom da neće odustati od „nepokolebljive i istrajne borbe protiv kriminala u Sandžaku“.

Zukorlić se osvrnuo na prošlogodišnje ubistvo člana SPP Edina Hamidovića, poručivši da će se ta stranka, dok i njen poslednji član bude hodao zemljom, boriti da „ubice i nalogodavci ovog gnusnog zločina budu iza rešetaka“.

Zukorlić je rekao da je cilj SPP-a na ovim izborima osnivanje samostalnog poslaničkog kluba i znatno veće učešće u Vladi Srbije, navodi se u saopštenju SPP-a.

Predsednik Matice Bošnjačke Jahja Fehratović pozvao je sve Bošnjake iz dijaspore da se ujedine pod, kako je rekao, „jednom zastavom, pod jednom idejom i zbiju safove, kako bismo u ovom ključnom trenutku sačuvali jedinstvo našeg naroda i muftijin amanet“.

U ime domaćina na skupu su se obratili sekretar i predsednik Zajednice sandžačke dijaspore, Muzafer Hadžić i Mithad ef. Mujović, koji su pozvali dijasporu da se okupi oko univerzalnih vrednosti koje baštini SPP jer, kako su naveli, ovaj pokret pripada svim Bošnjacima, ma gde bili.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.