U trendu

Zvanicnici RS čestitali Uskrs po gregorijanskom kalendaru

BANJALUKA – Zvaničnici Republike Srpske čestitali su najveći hrišćanski praznik, Uskrs, vernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom Uskrsa nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Tomi Vukšiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu, redovništvu i svim vernicima koji praznuju po gregorijanskom kalendaru u Republici Srpskoj i BiH.

„Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, Vama i svim vernicima koji praznuju po gregorijanskom kalendaru u Republici Srpskoj i BiH, upućujem iskrene čestitke sa željom da predstojeće praznične dane provedete u miru, zravlju i porodičnoj sreći“, navela je Cvijanović, prenosi RTRS.

„Neka praznik Hristovog uskrsnuća bude ispunjen porukama mira, života u radosti i veri, a istinski duh Uskrsa i hrišćanske ljubavi dodatno ohrabrenje na putu međusobnog poverenja i razumijevanja. U to ime želim Vam srećan i blagosloven Uskrs“, navodi se u čestitki predsednice Srpske.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Uskrs nadbiskupu vrhbosanskom Tomi Vukšiću i svim vernicima koji praznuju po gregorijanskom kalendaru, sa željom da ovaj veliki hrišćanski praznik bude izvor ljubavi, nade, dobrote i putokaz u bolju budućnost ispunjenu tolerancijom, poštovanjem i razumevanjem.

Srpski član Predsedništva naglasio je da je Uskrs prilika da se iskažu i najveće hrišćanske vrline koje nikada ne smeju da budu zaboravljene, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

„Ljubav, mir i tolerancija su vrline koje svaki čovek mora da neguje u sebi radi izgradnje boljeg društva u BiH i za dobrobit svih njenih naroda – istakao je Dodik.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Uskrs sa željom da se na temelju solidarnosti i tolerancije gradi budućnost dostojna potomaka.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković takođe je danas uputio čestitku, povodom Uskrsa, nadbiskupu vrhbosanskom Tomi Vukšiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu, svim rimokatolicima i ostalim hrišćanima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru i poželeo da praznik bude nadahnuće za više međusobnog poštovanja.

Uskrs je čestitao i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija.

„U ime Saveta ministara i u svoje lično ime, Vama i svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru, upućujem iskrene čestitke povodom Uskrsa, sa željom da praznične dane proslavite u zdravlju, miru i sreći“, rekao je Tegeltija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.