U trendu

Zvaničnici Srbije i SAD o zajedničkoj vojnoj vežbi

VAŠINGTON – Ambasadori Marko Đurić i Entoni Godfri, zajedno sa predstavnicima ministarstava odrane Srbije i SAD, razgovarali su juče o predstojećoj zajedničkoj vežbi pripadnika vazduhoplovih snaga dve zemlje i saradnji u oblastima medicine, inženjerije i logistike.

Đurić je istakao zadovoljstvo konstruktivnim onlajn sastankom na kome su dogovoreni detalji o predstojećoj zajedničkoj vežbi pripadnika oružanih snaga SAD i Srbije.

„Produktivni sastanci danas između Minstarstva odbrane SAD i visokih zvaničnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Kontinuirani bilateralni dijalog na svim nivoima je ključ za dalje širenje naše vojne saradnje“, napisao je Đurić na Tviteru.

Đurić je poručio da su na onlajn sastanku učestvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, i zamenica pomoćnika državnog sekretara SAD za odbranu Lora Kuper.

„General Mojsilović i doktor Kuper su na današnjem sastanku razgovarali o predstojećoj združenoj vazduhoplovnoj vežbi. Radujemo se i budućim prilikama da se pripadnici vojske Srbije i SAD okupe na značajnoj obuci i u oblastima poput medicine, inženjerije i logistike“, objavila je ambasada Srbije u SAD na svom zvaničnom Tviter nalogu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.