U trendu

Zvaničnici Srpske: Nemerljiva uloga srpskih boraca

BANJALUKA – Zvaničnici Republike Srpske čestitali su Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske rukovodstvu Boračke organizacije Srpske i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je nemerljiva uloga srpskih boraca i žrtva koju su podneli u stvaranju i očuvanju Republike Srpske.

„Bez njihove borbe, hrabrosti, junaštva i nesebičnog žrtvovanja danas ne bi bilo Republike Srpske i slobode srpskog naroda. Zbog toga nikada ovaj važan datum u istoriji našeg naroda ne sme da se zaboravi, a dužnost i obaveza svih nas je da čuvamo tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i s posebnim poštovanjem negujemo sećanje na borce koji su najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo“, poručio je Dodik.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je u čestitki da su borci VRS zaštitili srpski narod u ratnim vremenima i odbranili Srpsku i njena ognjišta.

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović navela je da je obeležavanje Dana boraca i Prvog srpskog ustanka prilika da se sa posebnim uvažavanjem i večnom zahvalnošću setimo svih heroja koji su kroz tešku i stradalničku istoriju, braneći svoju zemlju, jezik i nacionalni identitet, položili svoje živote na oltar otadžbine.

Dan borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, u kojem su život dala 23.752 pripadnika Vojske i policije Srpske i 219 godina od podizanja Prvog srpskog ustanka, biće danas obeležen u Višegradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.