U trendu

Zvizdić poziva Šmita da imovinu RS reši u okviru bonskih ovlašćenja

SARAJEVO – Predsedavajući Predstavničkog doma BiH Denis Zvizdić kaže da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik stvara mit o državotvornosti Republike Srpske i preti podelom BiH, što, kako kaže, treba vrlo ozbiljno shvatiti, iako je uveren da se to nikada neće dogoditi.

„Mitovi na Balkanu su ostali živi, tako se stvara mit o državotvornosti Republike Srpske i evo svako malo u pricipu Dodik preti podelom BiH. Takve stvari treba shvatiti vrlo ozbiljno“, rekao je Zvizdić gostujući na Federalnoj TV.

Secesija se, uveren je, sigurno neće dogoditi, ali je tu i pitanje imovine na šta bi trebalo reagovati, ako zatreba i nametanjem odluke u skladu sa ovlašćenjima visokog predstavnika

„Dodik se tu ponaša vrlo praktično i politički mudro. On natera sve svoje saradnike da pređu crvenu liniju i uđu u minsko polje procese prenosa i knjiženja državne imovine kao što se nedavno dogodilo u Doboju“, kaže Zvizdić.

Od predsedavajućih Predstavničkog doma BiH i državnog tužilaštva da pokrenu adekvatne postupke, a ako to bude nastavljeno poziva visokog predstavnika Kristijana Šmita da isoristi svoja bonska ovlašćenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.