U trendu

Zvizdić: Vreme da NATO posalje vojnike i primi BiH u savez

SARAJEVO – Predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić je u Mostaru poručio da će se Dan nezavisnosti BiH kad tad obeležavati na čitavoj teritoriji zemlje kao datum ukupnog bosanskohercegovačkog identiteta i zajedništva, te ocenio je da je pravi trenutak da BiH bude primljenja u članstvo NATO.

„Živimo u posebnom vremenu velikih izazova, blokade koje traje već devet meseci, jedne vrste latentnog udara na ustavno-politički i pravni poredak BiH, sa željom da se ona prikaže kao nefunkcionalna država. Naravno svi nasrtaji na BiH uključujući i ove blokade i udar na njen ustavni sistem, naravno da neće uspeti jer BiH ima dovoljno unutrašnjih kapaciteta i prijatelja iz Međunarodne zajednice koji će nam pomoći da obezbedimo siguran i prosperitetan put BiH“, izjavio je Zvizdić, prenosi Klix.ba.

U tom smislu, po Zvizdiću ovo je pravo vreme, imajući u vidu i poslednje događaje i agresiju Ruske Federacije na samostalnu međunarodno priznatu državu Ukrajinu.

„Smatram da je pravo vreme da u prvom koraku NATO pošalje svoje vojnike u BiH, da ih rasporedi na određeni broj vrlo bitnih tačaka unutar BiH, pogotovu u Brčko distriktu, a onda da se počne sa razmišljanjem i da se BiH koja je to zaslužila i koja je za to spremna primi u NATO savez kao njen punopravni član“, rekao je Zvizdić.

To je zadatak na kojem, kako je istakao, svi moraju da rade.

„Evropa je konačno uvidela o čemu se radi i na Balkanu i na Istoku Evrope i uvidela je sa koje strane preti opasnost i Zapadnom Balkanu i Ukrajini i čitavom slobodarskom svetu. Sad je vreme za jednu vrstu evropskog, američkog i engleskog jedinstva, jedne nove snage i novog fronta u koji bi bila uključena i Bosna i Hercegovina“, zaključio je Zvizdić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar