U trendu

Amitivil: Buđenje (video)

Žanr: horor
Trajanje: 85 min

Glavne uloge:
Bela Torn (Bella Thorne), Kameron Monagan (Cameron Monaghan), Dženifer Džejson Li, MekKena Grejs (Mckenna Grace)
Scenario:
Frenk Kalfoun (Franck Khalfoun)
Režija:
Frenk Kalfoun (Franck Khalfoun)

SINOPSIS

Bel (Bela Torn), njena mala sestra Džulijet (MekKena Grejs) i njen bolesni brat blizanac Džejms (Kameron Monagan), preselili su se u novu kuću sa svojom samohranom majkom Džoanom (Dženifer Džejson Li), kako bi uštedeli novac i plaćali bratovljevo skupo lečenje. Ali kada počnu da se pojavljuju čudni fenomeni u kući, uključujući i čudesni oporavak brata i Beline užasne noćne more, Bel počinje da sumnja da joj majka ne govori sve – ubrzo shvata da su se uselili u ozloglašenu Amitivil kuću.

O FILMU

„Amitivil: Buđenje“ je priča o najpoznatijoj ukletoj kući u SAD. Stvarna dešavanja su poslužila kao inspiracija reditelju Frenku Kalfounu za horor film „Amitivil: Buđenje“, koji nam donosi priču o najpoznatijoj ukletoj kući u Americi, u kojoj se pojavljuju stravične utvare. Za scenario je zaslužan takođe Frenk Kalfoun, a produkciju potpisuju majstori horor filmova Danijel Farands, Kejsi La Skala i Džejson Blum, poznati po ostvarenjima kao što su „Podeljen“, „Astralna podmuklost“ i „Pročišćenje“.

Amitivil je jedan od najpoznatijih slučajeva opsednutih kuća. Čitava legenda vezuje se za boravak porodice Luc u kući 1975, nakon što je u njoj godinu dana ranije na spavanju ubijeno šestoro članova porodice DeFeo. Za ubistva je osuđen stariji sin porodice Ronald DeFeo. Nakon što su Lucevi svoju priču o užasima koji su se dogodili u toj kući izneli u javnost, napisano je bezbroj knjiga, snimljeni su dokumentarni filmovi, a i dan danas se vode polemike oko te kuće. Krajem prošle godine, ozloglašena kuća je prodata za 850 hiljada dolara.

Oficijelni sajt:  The Awakening (2017)

Premijera: 27. jul 2017. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.